Veelgestelde Vragen

Wij begrijpen dat er eventueel vragen kunnen zijn omtrent de TEUN app. 

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Het gebruik van de TEUN app is helemaal gratis als je iets aanmeldt! Er komen ook geen ophaalkosten of afleverkosten bij. Aanmelden via TEUN is écht allemaal gratis!

Wanneer jouw product licht beschadigd is, dan is dit vaak geen probleem, als het nog maar goed verkoopbaar is. Het is belangrijk om dat goed te laten zien op je foto’s, dan kan de kringloopwinkel het goed beoordelen, anders weigeren zij het alsnog.

In drukke periodes kan het voorkomen dat het langer dan twee werkdagen duurt voordat jouw product(en) is/zijn goedgekeurd door de aangesloten winkel in jouw regio. Je kunt altijd de winkel bellen om zeker te zijn dat ze de producten niet willen voordat je het misschien alsnog weg moet  gooien.  

Geen paniek! Als je nog ingelogd bent in de app, log dan eerst uit. Dit doe je door naar ‘Overzicht’ te gaan en vervolgens rechtsboven op het poppetje te drukken. Druk vervolgens op de rode knop ‘Uitloggen’. Was je al uitgelogd op de app, dan ben je voor nu goed bezig.

De tweede stap is om in de app te klikken op het zwarte knopje ‘Inloggen’. Klik vervolgens op ‘Wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens je e-mailadres in en je ontvangt in de mail de vervolgstappen over hoe jij je wachtwoord opnieuw kan instellen.

Natuurlijk kan dit! Klik in de app rechtsonder op ‘Informatie’ en ga naar ‘Mijn account’. Nu kan jij je e-mail wijzigen door op de knop ‘wijzig accountgegevens’ te drukken. Vul je goede e-mailadres in en klik op ‘Opslaan’. Zo simpel is het!

Dat kan! Voeg je eerste foto toe en klik vervolgens op het groene plusje! Je kunt nu meerdere foto’s per product toevoegen. Handig hè?

Je kunt een opmerking toevoegen. Zodra je jouw eerste foto hebt toegevoegd, verschijnt er een tekstvakje waar je een opmerking in kunt schrijven. Je kan hier vertellen wat jouw product precies is, maar ook of het bijvoorbeeld kapot is. 

Het is mogelijk om de producten met een rode omlijning te verwijderen uit de app. Druk hiervoor op het prullenbakje. Daarmee houden we het overzichtelijk. 

Leuk dat je hiernaar vraagt! Wij hebben veel onderzoek gedaan en we kunnen jou met een gerust hart vertellen dat wanneer jij 1 product geeft aan de kringloopwinkel, dat je veel kilogram aan CO2 bespaard. Dat komt omdat er geen afval verbrand hoeft te worden en omdat er geen nieuw product hoeft te worden gemaakt voor iemand die jouw gebruikte product koopt.  

Een aantal voorbeelden:
Wanneer jij één eettafel aan de kringloopwinkel geeft, bespaart dit 24,77 kg CO2!
Wanneer jij er ook nog voor kiest om een bank en een kast te geven, bespaart dit zelfs 146,17 kg aan CO2!

Kortom, elk product wat jij aan de kringloopwinkel geeft, zorgt voor een grote besparing aan CO2 in de lucht.

Je voordeel is dat Teun het makkelijk voor jou maakt om je spullen weg te doen. Vaak worden ze zelfs bij je thuis opgehaald! En zo kun jij makkelijk op een positieve manier bijdragen aan het milieu én mensen helpen die jouw spullen graag hebben.

De kringloopwinkels zijn blij met allerlei soorten producten! Als jouw product nog goed is om te gebruiken, dan raden wij jou aan het in de TEUN app aan te melden. Nooit geschoten is namelijk altijd mis!
Bekijk hier enkele voorbeelden van spullen die door anderen zijn aangemeld.

Het makkelijkst is om ons even een berichtje te sturen via het contactformulier op deze website, of gewoon naar teun@teunapp.nl. Wij nemen dan contact op om meer te vertellen en bijvoorbeeld een afspraak te maken voor een demo van de werking met het dashboard bij u in de winkel.

Als jij tips of opmerkingen? Aarzel niet en stuur ons een berichtje! Het makkelijkst is om ons een mailtje te sturen naar teun@teunapp.nl.
Al onze contactgegevens kan je vinden onder het kopje ‘Contact’.

WhatsApp openen
1
💬Hulp nodig?
Hallo👋, kan TEUN jou ergens mee helpen?